BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 25, 2014

KLinik Dermatologi (Kulit) Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh Perak

Assalamualaikum. Last 2 weeks pergi ke Hospital Ipoh. Dapat appoinment kat sana. bertolak lmbt sket sbb pagi2 nak siap kan si wafa ke sekolah. nak siapkan bubur nasi si kembo. sampai sana fuhh. susah betul nk dpt kan paking. banyak kali baca doa Robbi assir. tp x da rezeki lagi time tu. so husband suruh g naik dulu..dia cari paking. apa lagi. dukung la kembo tu naik ke atas. dah la 1st time kesana. x tau tempat. 


syukur alhamdullilah dipermudahkan..naik tgkt 1 je. lepas tu terus daftar..

Muka wirdani ceria je.


sempat lagi mak nya nak ber wefie. 

Bila ayah nya sampai terus bagi makan kat diorang. nak jaga perut. nnt mengamuk x tentu pasal kat sana plak masa tu. Suap si wardina.. mood happy bila 1st time makan bubur ni mcm ni sbb yang sedapnya hani bubuh unsalted butter. 




bubur nasi+ keledek+labu+unsalted butter + daun sup. sesudu masuk mulut anak. 1 sudu masuk mulut maknya.hahahha


Berebut- rebut bila nak makan.

 

time suapkan diorang ayah nya plak merayau2. ntah kemana plak. dtg blk bawa kuih2. lega sket. sbb time tu hani pun lapo. lepas tu x cukup. dia turun lagi pegi beli..... masih x cukup lagi...ckp ngan dia. abang nak ikut la. lapo la lagi. hahha. lagi pun dah tau mesti lama nya nk jumpa doktor..

wahh best betul kantin Hospital besar ni. macam2 ado. kalo teluk intan biasa2 je. kat sana ada makanan india.makanan cina.kuih muih. air pelbagai rasa..heaven sungguh makanan kat situ. yang paling ramai beratur kat kedai makanan masakan cina. 


husband hani amik nasi goreng ayam.




Macam ni la suasana kat situ.



Kami..sempat lagi berselfie..

Ok lepas makan kene tunggu turn lagi. masuk jumpa dokto dah pkl 11 lebih. ntah nk balik teluk intan bila lagi. nak amik ubat lagi. adoi.. nasib baik ada sorang tu dia murah hati bg kami masuk dulu. sbb kembo ni dah mula menangis2.

Husband pun dah penat..dok tanya.lama lagi ke,lama lagi ke..tau la kalo lelaki ni x  le dok lama2 . boleh jadi singa. 

Abis semua selesai pkl 12 lebih. ya allah. husband hani bawa kete macam F1. tutup mata je. x sanggup nka tengok jalan. dah siap sound dia. ummi tak mo mati lagi ..hahahha. sebab dia dah marah2.  biasa la.tghhari kan.dah la panas. hati nak marah je. nk kejor masuk keje petang. hani rileks je sbb dapat MC time tu.hehehe. tp terus ke ofis ada jamuan raya.

untuk ubat2an hani dah ingat nama dia. 

untuk cream hanie - Aqueos Glycerin, Bethamithasone VC 0.1% dan 1:2, basuh luka warna purple dan Fuciden cream.
Untuk Kembo plak- Aqueos Glycerin, Hydracotisone cream 0.5% dan 1 %, basuh luka warna purple dan Fuciden cream. 

0 comments: