BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, September 19, 2014

suka suki tengok AXIA

Assalamualaikum. Rabu lepas lepas balik kerja husband hani ajak pegi tengok kereta Axia dkt Showroom PRODUA TELUK INTAN.

ada 3 jenis . Advance,SE dan Biasa.

korang2 mana yang terdekat pergi la tengok. 


Bonet belakang nampak luas



kalo hani..dalam dia memang luas. mcam MYVI. 






Sempat bergambar dengan kereta. saja je nk tengok. nak beli x da laa..hehehhe


Thursday, September 11, 2014

CUBE WARDROBE yang sangat comel

Assalamualaikum. Macam ni la cube wardrobe. kalau search kat internet memang susah sket nak bayangkan besar mana. ok. korang2 bolah tau besar mana ye.. elok la beli 9 cube. kalo 12 mesti lagi tinggi.

Hani terima kotak yang sederhana besar dan berat..

dalam ni dibekalkan penukul kayu dan bulat hitam untuk sambungan slide dia dan magnet.


yang gambar2 kartun ni sebagai penutup



minta jasa tolong suami . pasang ni sampai 2 hari. kalo ada anak2 x sempat..


si wafa plak tu dah sibuk tanya.
Wafa: ayah..ayah..ni siapa punya..

Ayah: tu adik punya. nak letak baju2 dia dalam tu. wafa kan dah ada.

wafa: ala..wafa nak juga. wafa nak gambar PONY..

hani: wafa kan dah ada almari baju warna biru. cantik tau.. 

terus dia diam dan main. kalau kita tak perasan memang dia dok dalam cube tu. apa lagi ..menjerit la ..wafaa...jgn dok dlm tu. nnt pecah. terus dia bangun..leps tu dok la buka n tutup pintu..emmm.anak2..tgh explore..

bila hari cuti siapkan bilik yang bersepah2 tu clearkan lipat baju semua. baru masukkan wardrobe ni.. tak lama lagi bilik ni untuk anak2 dara saya.hehehe. share la korang bertiga dalam ni ye. 




9 cube ni ada tempat penyidai.. 
harga RM155. beli dekat kawan hani




















Monday, September 8, 2014

Sekitar Majlis Pengebumian MH17 Teluk Intan

Assalmualaikum
2hb september 2014
Penerbangan yang ketiga membawa jenazah MH17.
Allahyarham Firdaus disemadikan di Teluk Intan. dari KLIA ke Teluk Intan naik Helikopter. Bila dengar helikopter dekat padang Speedy Teluk Intan, terus hani pergi tengok. Ramai membanjiri padang tu. Yang naik kereta memang sesak la. Tak boleh jalan

Jenazah pembantu juruterbang pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17, Muhamad Firdaus Abdul Rahim selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Daerah Hilir Perak di sini pada pukul 12 tengah hari.

Terdahulu, jenazah disembahyangkan di Masjid Al Naim, Taman Seri Setia di sini

Muhamad Firdaus Abdul Rahim merupakan pembantu juruterbang penerbangan MH17. Beliau adalah anak bongsu daripada lima beradik dan sepatutnya menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-27 pada 21 Julai. Beliau dilahirkan di Hospital Teluk Intan dan mendapat pendidikan di Sekolah Kebangsaan Sultan Abdul Aziz dan Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Muda Musa sebelum berpindah ke Ipoh. Muhamad Firdaus mendirikan rumah tangga pada tahun lepas namun belum dikurniakan cahaya mata.

Masa ni Helikopter baru sampai. Hani terus dekat dengan Van jenazah





tak silap pakai baju kuning hijau2 ni RELA. pakaian baru rasanya.





Sayu tau bila tengok keranda jenayah allahyarham . 








Sultan Perak, MB Perak , DUn semua berkumpul dan bertafakur.







Ambil kenangan bergambar dengan helikopter. Bukan kami je tau. ramai yang amik gambar.

di kubur plak husband hani yang ambil gambar. sebab dia terlibat kerja2 JKR ni. 





Alfatihah pada semua mangsa MH17

Wednesday, September 3, 2014

sELAMAT haRI meRDEKA 2014


Assalamualaikum. lupa laa nak updated gambar MErdeka..

DISINI LAHIRLAH SEBUAH CINTA..
Selamat AHri Kemerdekaan yang ke 57

MERDEKA

MERDEKA

MERDEKA

Tuesday, September 2, 2014

Parti HAriJadi Tema Frozen- Biru Putih

Assalamualaikum. hujan petang harini. lebat..hujan rahmat..
Petang2 ni hani nak ceritakan Tema hari jadi twin. iaitu FROZEN. sekarangkan tengah hot cerita tu. tapi kalau bagitau pada twin ni bukannya tau..mak nya saja suka2 nak buat.

memandangkan tema biru. nak juga la Air Biru.Aiskrim biru(x sempat nak snap gambar), Kek princess biru putih, Coklat kecik2(request biru tapi x da,hanya hitam dan putih je),Agar2 LUMUT biru(mak sanggup beli pewarna biru), hiasan dinding pun biru.

Air buat 2 jenis. sebab air biru tu air Gas. order dekat kawan hani. buatan sendiri.


KEk Princess RM85 dan Coklat bunga hitam putih RM30


Agar2 Lumut biru


Keropok roda. Hasil contengan dekat plastik tu. buatan hani sendiri. kartun Olaf FROZEN





Hiasan Dinding yang sangat simple. kalo ikutkan nak je hias2 belon. tapi mana nak sempat tiup..  Yang Snow flake tu hani seacrh kat internet. korang2 boleh buat sendiri. 

pergi kat laman web SINI