BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 18, 2014

DUGAAN MALAYSIA BAGI BULAN RAMADHAN

Assalamualaikum.
Ya Allah. hani baru dengar cerita MH17 sahur tadi. husband yang ceritakan. Ya Allah..x terkata apa2 dah. lepas satu2 Malaysia menjadi sasaran.

harap lepas ni penyelesaian berlaku secara adil dan aman. No War..
korang2 boleh baca dan tgk berita live dari awani ye.
banyak2 berdoa di bulan ramadhan ni




Wednesday, July 9, 2014

VLOG ShaZreen Fazlynda

Assalamualaikum. buat pe tu. lagi 3 jam je ye nak berbuka..sabar nooo.

petang ni x da la keje sangat. layan cop2 je. sambil cop tengok you tube jap. lepas tu tertengok vlog Shazreen Fazlynda ni. emm. tengok sekali best. lepas tu tengok la banyak2 kali. kelakar gila arr. good job shaz.. 


Lepas ni nk tgk FB dia. nk kenal sket2. saper dia. yang br tau dia ni macam student UNISEL je.. (OWH rindu nyaa unisel..hahaha padahal seminggu je keje kat sana)

Jom tengok VLOG yang superb..

LAYANZ

http://www.youtube.com/watch?v=y1u3TvJggcE&list=TLPmSGsruV6qvbNxjCgf6xXtLl8lEleLUw

Sumbangan VITAGEN ke Anak Yatim Darussakinah Chenderong Balai Perak

Assalamualaikum.


Jumaat sebelum Puasa pergi hantar 30 pek Vitagen dekat Pusat Anak Yatim Darussakinah Chenderong Balai, Perak. 


betolak lewat sket sebab dkt ofis ada bacaan yasin dan jamuan makan. ALhamdullilah urusan dipermudahkan. 
Sebelum pergi hani call KAk Long. dapat nombor HP ni pun dari Officemate hani. sebab Cousin dia duduk situ.

Kak Long cakap free masa jumaat tu. masa tiba je anak2 situ siap2 nk p solat jumaat. Sempat la bergambar sama.. 



Arrissa pun ikut skali.



Sebelum balik ada sedikit sumbangan tunai untuk anak2 disitu. 


disini hanie nak ucapkan pada penderma2 yang ikhlas mendermakan bantuan VITAGEN untuk OKU dan Anak2 Yatim. Moga Allah membalas jasa2 kalian dan dimurahkan rezeki. AMin






Part TIme jual VITAGEN

Assalamualaikum. mcam ni la nk dapat duit lebih.. bukan senang nak senang. Gaji yang ada sekarang Alhamdullilah. tapi masih perlu cari lebih sket nak tampung perbelanjaan. 



Hani jadi AGent Vitagen ni dah 4 tahun. Memang best. sebab vitagen ni murah sgt dr pasaraya. sekali order kat lori 250 ke 300 botol.. lepas tu kejap je habis nya. selang sehari order lagi.
Apa yang penting syukur sgt2 dapat pendapatan mcm ni..



ALhamdullilah

NAK VITAGEN MURAH DARI PASARAYA. 
CALL HANI TERUS 0176479545
FREE DELIVERY SEKITAR TELUK INTAN SAHAJA
Boleh hantar ke RUmah, Pejabat, Sekolah, DLL


Tuesday, July 8, 2014

Restoran ZAM ZAM Shah Alam

Assalamualaikum. Minggu lepas hani balik shah alam. turn family hani plak untuk berbuka sama2. Hari sabtu adik hani si hida tu nk belanja. emm apa lagi. request Nasi Arab ZAM ZAM la. hani x pernah rasa nasi kat situ. Pkl 5 lebih keluar dr rumah. cadangnya hani n husband nk g Mydin Sek 18. Lepas tu. hida plak nk terus ke Seksyen 9. nk tapau nasi arab. emm. nak ikut la..sebab x pernah kesana ;lagi. Kami pun follow kesana. mulanya hida tanya boleh ke amik pesanan untuk take away.. cashier tu ckp boleh.dan kejap lagi nak tutup order. tau la bila nak memilih makanan. nak yang itu. nak yang ini. last2 Nasi MAndy Kambing jadi pilihan. Bila nak order tukar plak cashier pak arab lelaki. dah nampk muka stress dia. bila nk order Dia kata untuk take away dah tutup(ni hani dah alihkan bahasa dr BI ke BM ye.). then kakak hani tu merayu2 la..ala boleh la..kami sahaja.. lagi pun ada sorang cahsier tu cakap boleh. dan dia cakap. TAK BOLEH.SUDAH TUTUP.. kakak hani buat muka merayu lagi. Only Mandy lamb.. please.. lASt2 pak arab tu pun cair.nmpk tekan2 tmpt bayar duit pun mcm marah2. lepas tu dia bgtau semua customer. Take away dah tutup. customer tu(dia tunjuk arah kakak hani) jer yang last..ALhamdullilah. 

kakak hani cakap. kalo x buat..x merasa la korang nak makan NAsi Arab ni. 




MAsa ni tengah pilih makanan. WArdina dgn ayah dalam kereta. HAni letakkan wirdani atas meja. muka cuak si hida tgk wirdani. takut jatuh. mak nye sibuk amik gambar.hahahha


HArga Boleh tahan juga la.. Tapi Nasi arab dia memang sedap sangat2. nest time nak pegi lagi la.

Harga NAsi MAndy Lamb sepinggan RM19.

 kalo kat teluk intan x silap RM16 kot.


Amik gambar dulu..lepas tu pergi ke MYdin plak. lepas skodeng harga barang kat Mydin p bazar ramadhan. tiap2 tahun mesti kesitu. memang best.

Sempat lagi amik gambar Masjid negara Besar Selangor


Balik semua banyak betul hidangan. mak la paling suka sebab tak payah masak. Alhamdullilah dapat senangkan hati mak. 


Menu malam tu. Nasi Arab MAndy Lamb, Sate, Roti John, Kuih Limas, Tauhu sumbat, Kek Secret recipe(celebrate mothers n father day n besday hani n husband hani)

SYukur alhamdullilah keluarga dapat bersatu. tapi abanglong n fadly x dapat join bersama2.








Monday, July 7, 2014

Bantuan VITAGEN untuk OKU

Assalamualaikum.
Projek awal Mei hari tu. baru nak bercerita..sory ye..

ni idea hanie. Collect duit sumbangan dan derma dari kawan2 untuk anak2 yatim dan OKU. Alhamdullilah ramai yang join.

Rumah yang terlibat ialah Rumah Titian Ahsraful Rohaniah Teluk Intan,Perak. berdekatan dengan Kedai 1 Malaysia Kg Selabak Teluk Intan.
Penghuni tak silap ada 30 orang. so hani bagi 30 pek vitagen dan sedikit wang tunai.

Selain hani kawan Oficcemate pun join bantu hani.

si kecik Wardina pun ada sekali.





Masa ni hani sampai tengah hari. diorang tengah makan Mee Goreng.



Ni la ofis dia. ada je anak2 kecik masuk keluar kat ofis tu.



Anak2 situ bantu angkat vitagen

Untuk sumbangan boleh la contact Puan Rohana terus.
013-4550013 / 05-6237530 

Ni alamat penuh nya

No. 53B, Kg Selabak Luar Batu 3,, Jln Changkat Jong, 36000 Teluk Intan Perak, Malaysia
Pn. Rohana Saidin email : rtar@streamyx.com Facebook : Rumah Titian Ashraful Rohaniah

disini hanie nak ucapkan pada penderma2 yang ikhlas mendermakan bantuan VITAGEN untuk OKU dan Anak2 Yatim. Moga Allah membalas jasa2 kalian dan dimurahkan rezeki. AMin


tuNGGU CIKGU TAK SAMPAI2

Assalamualaikum

Cerit pagi ni. Menghantar anak dara ke Tadika Perpaduan Taman Intan MAs Teluk Intan, Perak.
Sambil tunggu cikgu2 nya dtg.amik gambar anak2 dara semua ni.. nasib semua sporting dipagi hari..
Wafa je malu2 kucing.