BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 7, 2014

pin..pin..pin





selamat pagi semua.. tumpang lalu.,.saya naik kereta berdua.. terpkasa la berhimpit

sepetang bersama anak-anak

Assalamualaikum
gambar ni dah lama ambil. baru nk post entry di blog.

hani bawa anak2 bermain di taman intan nova. dekat dengan Kolej Komuniti Teluk Intan Perak.
jarang sangat bawa diorang bermain. tau la kan,balik dari kerja mana nk sempat bawa diorang ke taman. bila dapat main .bukan main seronok main gelongsor.



twin ni x pakai kan kasut. kaki masih kecik lagi. kalo pakai asyik tercabut je. bila g jalan2 togel je kaki diorang.hahahah


Mula2 takut nak naik.

bila di suruh naik memang diorang cuba naik banyak kali. alhamdullilah ada la sekali  tu diorang dapat naik, tengok wirdani. suka sangat, nampak gigi 2 batang atas bawah. kalo perasan wafa tengah main buaian di belakang





Next time kena bawa diorang lagi ni. balik je maghrib tu terus pengsan sebab letih bermain

Monday, September 29, 2014

SUKANEKA TABIKA PERPADUAN TAMAN INTAN MAS TELUK INTAN MAS

Assalamualaikum.
hari sabtu lepas ada aktiviti sukaneka di Sekolah Wafa Tabika Perpaduan Taman Intan MAs Teluk Intan, Perak. meamng meriah hokey. husband hani bawa wafa naik moto datang awal. hani masih terkulat2 nk siapkan masak keropok dan barang sikembo nk bawa ke taska. idok laa nk bawa sama2 ke padang join kakaknya. belum ada masanya..nnt nak main game x dapat. nk berkepit je ngan mak n ayahnya.

 

Permulaan aktitivi ada perbarisan . sampai jam 9 pagi la nk menunggu Perasmi dtg ke Sukaneka. Wafa rumah sukan warna biru. berbaris laa line biru.


Semua masak bihun goreng. last2 banyak yang berbaki.. ish silap laa.kalo la beli kuih.konpem laku. husband hani masak bihun goreng. hani goreng keropok. tu yang laku..abis dimakan.


Ni barisan hadiah yang tersusun rapi.syabas ajk hadiah





Yang semua baju oren ni paling rapat la.asal je jamuan dan mesyuarat mesti dorang ada.



sebab apa x pakai baju oren. hahaha. pagi nak ke majlis baru nak cari. memang x da laa. pakai je la baju biru. mana nk sempat mekap. tp elok laa. hani wakil rumah warna biru.. 

Wafa; kenapa umi tak pakai baju oren. ayah, wafa pakai baju oren.
hani : umi tak da baju oren. tak pe. umi dengan cikgu siti pakai baju biru.
gelak si wafa.










Peace dalam perbarisan. 


afifah. betulkan topi si wafa. diorang ni tua sehari. maknya sama je masuk wad dgn hani. masuk sekolah pun dah sama.




acara perbarisan bermula


baju pink ni barisan cikgu2 tabika perpaduan kawasan lain




Barisan VIP



Lepas perbarisan kanak2 main pompom



Start dah aktiviti sukaneka. atas ni acara kapet ajaib.


Bawa bola atas kon



cucuk bunga


masuk kan manik dalam tali



si wafa lari lemah gemalai.hahaha. acara harta karun


ni hani amik gambar masa diorang tak perasan. wafa memang manja ngan ayahnya.






acara bapa. bowling kelapa





Akhirnya berjaya juga dapat no 2.

acara api lilin ni x dapat..dah nak sampai boleh plak api tu terpadam


Acara berebut gula2 kanak2 5 dan 6 tahun.



wafa??. dapat la 3 biji. jadi la. bg dia sokongan. mana x nya. dia lambat masuk.kawan2 lain dah berebut amik. dia lambat berebut



hadiah untuk bapa



hadiah untuk acara ibu

ok. ni la acara pertama dan terkahir kami join. tahun depan si wafa nk masuk PASTI. meang gempak la sukaneka. untuk aktiviti ibu. memang x da dalam hp hani. nanti hani update plak gambar hani ye