BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 17, 2014

KURSUS DI IPN SABAK BERNAM

Assalamulaikum . minggu lepas berkursus di Institu Perakauanan Negara(IPN) Sabak Bernam, Selangor.
Dari Teluk intan ke IPN tu sejam je. 
4 hari. dari isnin hingga khamis.
hari ahad petang sesi daftar asraman. hani amik kunci n tinjau bilik kejap. lepas tu husband nk makan mee udang pantai BNO. hani x snap gambar kat situ. lepas tu balik. hani dtg esok pagi nya plak. tolak lepas subuh. 

Nama Kursus Perakuanan Terima /Hasil Kerjaan.


Petang isnin tu hani bawa roomate hani g pantai BNO. 



tp x dapat makan mee udang. sbb kedai tutup hari isnin. 


Cantik kan pemandangan nk waktu senja.

untuk malam pertama dkt tempat baru hani x dapat tido. pkl 1 baru tdo. mata tak ngantuk tapi kepala dah berat. 


nasib  baik bawa bunga2 untuk dijahit. x da la boring.hahahha.

NI hari kedua. Ada sesi bergambar. tu yang bergaya sket.hehehe


Sempat lagi posing dekat dalam dewan seminar. orang ttak ramai lagi x la segan.



MAkanan dia memang sedap2 belaka ye.



kawan sekursus. Aishah dari Mersing dan kak JAyangthi dari K.selangor. ni la rupe bilik nya. teramat la selesa.


Untuk malam yang kedua hani balik teluk intan. bawa aishah skali. n hani bawa ke menara condong. masa tu pun dah pkl 6 lebih.

anak2 pun dah rindu sgt kat hani. 


malam yang ke3 hani x balik. bawa mesin jahit sebagai peneman sblm tdo. hahaha. masuk mesin dalam beg besar. 

Seperti biasa. kalo kita pergi mana2 kursus mesti ada jualan kerepek. kalo di terengganu jual keropok lekor dll tempat kursus.


Siti ni jual kerepek teramat la murah. mula2 beli RM20. lepas tu jumpa dia terus tambah RM10 lagi.



Hari terakhir masa kursus ada sesi serah sijil. 






posing masa amik sijil. semua gelak sebab hani sorang je yang bergambar.hahaha.

MAka tamat la sesi kursusnya. seronok berkursus dkt sana. Terima kAsih IPN





















Tuesday, April 15, 2014

Pertandingan mewarna Batik

Assalamualaikum,

sebenarnya nk post. tp terperuk je dlm draft. x post2..baru skrg nk edit lagi..

Hari yang pertama join Pertandingan mewarna  





Saje2 suka suki warna kat kain yg dipamerkan. konon nk praktis sebelum pertandingan. heheheh


Sempat lagi promote blog hanielovecraft. alamak. x reti nk lukis gambar

Ok dah nk start. 




Pengadil tunjuk demo mewarna dulu

Ni la lukisan bunga dan rama2 yang nk kene warna






dan hasilnya..hehehhe


Pak cik berbakat sungguh la





Sambil tunggu keputusan tgk demo ceramik




keoututsannya hani dapat sagu hati je. x per. at least syukur sangat2 sebab dpt join aktiviti ni





Thursday, March 27, 2014

Karnival kraf Malaysia di Menara COndong Teluk Intan Perak 27- 30 Mac 2014

Assalamualaikum
SYukur alhamdullilah harini diberi rezeki bernafas dan anggota badan boleh bergerak. AMin. Terima kasih Ya Allah.'

Pagi ni hani kesana tujuan nk isi borang untuk pertandingan mewarna BAtik sebelah petang ni nanti.  hani register 2 bahagian. yang mana anak2 x ganggu..heheheh Petang ni pertandinagn mewarna batik. Esok petang hani masuk pertandingan mencari siti Puspawangi (musang berjanggut). hani tanya dia. macam mana aktiviti dia. dia cakap asingkan bahan2 dalam beras. macam cerita musang berjanggut.best nye. AHri SAbtu hani dah register wafa masuk pertandingan mewarna. sebenarnya dia dah minta orang perpaduan amik kanak2. dan 5 kekosongan untuk walk in. hani cepat2 la isi nama. Wafa bukannya pandai pun. tapi saje nak aktifkan diri dia untuk masuk beberapa pertandingan. 


BAhagian Pendaftaran. 



Hani sempat amik gambar semua kedai2. orang tengah x ramai kan. senang sikit







.
Yang ni unik sket. acuan untuk biskut raya. dibuat dari loyang. mak hani ada sikit koleksi ni dekat rumah. tahan lama


LAbu2 dijual dengan murah. korang boleh pilih. sebab ramai yang jual labu.


.BAju kanak2 lelaki pakaian batik





PAkaian kanak2 perempuan. x sempat nak tanya harga.


Claypot dari tanah liat. 






Pentas membelakangi Menara COndong


Warga Teluk Intan Jom meriahkan Majlis ni yer.