BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 11, 2014

DUGAAN RAYA BILA TWIN DEMAM PANAS

Assalamualaikum. doakan kesihatan kepada anak2 kembar saya. Twin ni tak sihat start raya ke2. mak ayahnya ke hulur ke hilir juga bawa anak2 p beraya. masa tu mak hani ada gak.. Siap bawa ke taiping..sambil2 tu lap2 atas kepala. lepas tu raya ke 4 balik Teluk Intan. sampai pun dah petang. cakap ngan mak. jom lepas maghrib pegi makan ngan spital. bajet diorg mesti x masuk wad..last..suhu 40 c si adik ..pegi masuk kawasan kuning. diorg check wirdani sakit tonsil..patut la minum dan makan x mau..  doktor bag ubat siap2 dan kain basahan bg suhu tu turun. mengamuk si wirdani x mo bg kerjasama.hahahha. Mak pegang wardina. masih kat luar tengah check2. husband hani Dia x ikut skali sebab drive jauh2 dia plak yang demam.. call husband bawa pampers dan baju. tapi dia bawa baju je. keadaan x sangka nk masuk wad pun. 1 apa pun x bawa. nasib baik susu diorang hani bawa. tinggalkan wafa dan amir dkt luar. risau juga..


Bila wardina dah check conferm dia pun masuk juga.

malam tu hani suruh mak balik. sebab hani boleh jaga diorg..tapi tu la..minta tolong mak juga la basuh baju2(malunya minta tolong..tpi dah x da baju..syukur2 dalam masa susah mak ada..terima kasih MAK)


ok. ni hari pertama. masih lemah2 je diorang ni.. nak senyum pun susah

Hari kedua..masih demam on off. rawatan ekzema pun masih dalam pantauan. doktor suruh tukar susu yang pakai sekarang. kene pakai soya dulu. tengok keadaan. tapi bila husband beli MAmex. dah salah plak. kene la beli yang lain. 

Ni hari yang ketiga. hari ahad. dah boleh senyum2 dan main..SYukur Alhamdullilah. MAsa ni tak tau boleh balik petang.. sebab ada dokto ckp hari isnin baru boleh balik. tapi bila dokto pakar cakap boleh balik petang. yeah..best nya..

ok saya dah sampai dirumah. boleh main dengan kak yong..






Thursday, August 7, 2014

Family Day Hj MOhd Kamil Raya ke 3 di Taiping

Assalamualaikum.
ni raya ke3 di AUlong Taiping. pagi2 pukul 7 Bertolak dri Teluk Intan ikut jalan lama. LAluan Bruas. JImat..jimat..bayar duit tol dan kesesakan Jem kat highway ye...syukur2.. 
Sampai Taiping pukul 10 pagi. Dah sampai mula la buka peta yang Mak sedara hani bagi. 
sesat kejap. dan akhirnya sampai..


x da saper yang ada lagi. kami family yang pertama. yehaaa... lepas mandi kan twin kat sana keluar kejap pegi cari kek untuk sambutan besday twin kat situ. dah la x reti pekan. sesat nak cari Tesco kat Pekan Taiping. patah balik. buka google map.akhirnya sampai gak..
Cari kedai kek kat KING aje.
balik dari beli kek dah selamat sudah Tahlil kat rumah tu. X sempat nak baca yasin. lepas tu mula la start Makan2. setiap ahli keluarga ada bahagian2 bawa makanan. wah..syurga makanan betul..best2..


Paling best Steambot dan tauhu bakar.

Yang ni roti bom..sedap sangat2 kalo ,alam macam tu je juga


Start aktiviti pukul 3 pm. KElam kabut nak siapkan twin dan wafa pakaian beragam. sebab ikut turn nak solat p masuk bilik air. bukan nya sikit. ramai yang nak masuk.hahahha.

FYI twin ni demam dari raya ke2. sian kan. paksa gak suruh pakai gaun kembang2 ala2 princess. X sempat nak amik gambar semua kanak2 yang mengayakan baju2 diorg.





 lepas amik markah pertandingan tu cepat2 sambut besday twin.


Sambil tu acara lucky draw. nak kabor awal2. selalu kalo ada lucky draw mesti x dapat. so memang x bajet nak dapat kan..kan.. tapi kali ni rezeki datang sini. syukur sangat2.. kali ni dapat set cadar dan comforter..hadiah yang ke2. best kan.. lepas tu teka kacang husband menang.  jawapan yang tepat. 100 biji kacang.. hani yang wakil ambil hadiah. dia p tido..hahahha.

 lepas tu acara sesi bergambar dengan semua orang... bergambar dengan kembar2 waris haji mohd kamil dan warga hmk pakai baju jubah. ni pun ada pertandingan juga tau..



Warga KEmbar. ada 4 pasang. lelaki kiri dan perempuan tu adik beradik. Mak sedara hani bersalin 2 kali kembar.  yang pakai baju biru tu anak sepupu. yang si kecik tu my babies.

 
konon2 cermin diorang nak buat.
ni baru suku berkumpul. kalo berkumpul ramai2 memang ramai sangat. adik beradik mak dah 11 orang. sepupu sepapat anak2 sedara..ada yang x dapat hadir.. 





harap2 next time dapat berkumpul  lebih ramai.

* keluarga belah abah susah sangat nak berkumpul. jarang2 sekali. kalo berkumpul kan best.












Monday, August 4, 2014

Selamat HAri Raya AidilFitri 2014

Assalamualaikum. Selamat hari raya AidilFitri 2014
Ampun dan maaf sepanjang penulisan dalam blog ni. ada yang terasa. ada yang terguris. minta maaf ye.


Tahun ni hani beraya dirumah mertua Felda Trolak Timur, Trolak Sungkai Perak.
Ramai yang berkumpul. especially kak ipar dari Brunei dapat beraya disini tahun ni. selalunya raya ke3 baru balik. kesemua ada 8 orang adik beradik. 2 beradik lagi tak dapat bergambar bersama2. sebab keluarga kak an p beraya di Penang. Amin plak ada di sini. tapi wife nya tengah berpantang di terengganu. 

Ni gambar anak2 hani. bukan main susah nak amik gambar bertiga ni. kejap2 twin kedepan nk ke kita. si kakak ni asyik dengan bola je.



Hari raya ke2 balik Shah Alam kejap sebab amik mak. Raya ketiga p beraya di Taiping. semua adik beradik mak berkumpul disana. kami buat Family day. wahhh. baru 1st time berkumpul mcm ni dan buat aktiviti makan dan pertandingan.. yang sempat pertandingan Pakaian beragam si comel je. yang lain x sempat sebab kekangan masa. tak pe. lain kali adjust kasi cun buat sampai habis..

ok. ni la gambar kami sekeluarga..


Friday, July 18, 2014

DUGAAN MALAYSIA BAGI BULAN RAMADHAN

Assalamualaikum.
Ya Allah. hani baru dengar cerita MH17 sahur tadi. husband yang ceritakan. Ya Allah..x terkata apa2 dah. lepas satu2 Malaysia menjadi sasaran.

harap lepas ni penyelesaian berlaku secara adil dan aman. No War..
korang2 boleh baca dan tgk berita live dari awani ye.
banyak2 berdoa di bulan ramadhan ni




Wednesday, July 9, 2014

VLOG ShaZreen Fazlynda

Assalamualaikum. buat pe tu. lagi 3 jam je ye nak berbuka..sabar nooo.

petang ni x da la keje sangat. layan cop2 je. sambil cop tengok you tube jap. lepas tu tertengok vlog Shazreen Fazlynda ni. emm. tengok sekali best. lepas tu tengok la banyak2 kali. kelakar gila arr. good job shaz.. 


Lepas ni nk tgk FB dia. nk kenal sket2. saper dia. yang br tau dia ni macam student UNISEL je.. (OWH rindu nyaa unisel..hahaha padahal seminggu je keje kat sana)

Jom tengok VLOG yang superb..

LAYANZ

http://www.youtube.com/watch?v=y1u3TvJggcE&list=TLPmSGsruV6qvbNxjCgf6xXtLl8lEleLUw

Sumbangan VITAGEN ke Anak Yatim Darussakinah Chenderong Balai Perak

Assalamualaikum.


Jumaat sebelum Puasa pergi hantar 30 pek Vitagen dekat Pusat Anak Yatim Darussakinah Chenderong Balai, Perak. 


betolak lewat sket sebab dkt ofis ada bacaan yasin dan jamuan makan. ALhamdullilah urusan dipermudahkan. 
Sebelum pergi hani call KAk Long. dapat nombor HP ni pun dari Officemate hani. sebab Cousin dia duduk situ.

Kak Long cakap free masa jumaat tu. masa tiba je anak2 situ siap2 nk p solat jumaat. Sempat la bergambar sama.. 



Arrissa pun ikut skali.



Sebelum balik ada sedikit sumbangan tunai untuk anak2 disitu. 


disini hanie nak ucapkan pada penderma2 yang ikhlas mendermakan bantuan VITAGEN untuk OKU dan Anak2 Yatim. Moga Allah membalas jasa2 kalian dan dimurahkan rezeki. AMin






Part TIme jual VITAGEN

Assalamualaikum. mcam ni la nk dapat duit lebih.. bukan senang nak senang. Gaji yang ada sekarang Alhamdullilah. tapi masih perlu cari lebih sket nak tampung perbelanjaan. 



Hani jadi AGent Vitagen ni dah 4 tahun. Memang best. sebab vitagen ni murah sgt dr pasaraya. sekali order kat lori 250 ke 300 botol.. lepas tu kejap je habis nya. selang sehari order lagi.
Apa yang penting syukur sgt2 dapat pendapatan mcm ni..



ALhamdullilah

NAK VITAGEN MURAH DARI PASARAYA. 
CALL HANI TERUS 0176479545
FREE DELIVERY SEKITAR TELUK INTAN SAHAJA
Boleh hantar ke RUmah, Pejabat, Sekolah, DLL