BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 18, 2015

Trip Langkawi 2- Jeti Kuala Perlis

Sambungan


Keesokkan hari gerak keluar rumah pukul 8,30 pagi. hanie dari Arau, sebelum keluar amik gambar depan rumah kawan husband dulu buat kenangan.




 dia la tolong hantarkan kami ke jeti Kuala Perlis. kami Follow dari belakang.
Tq en Rafidi.

Masa bergerak keluar rumah hujan renyai2. Sepanjang perjalanan saje amik gambar2




Bila dah sampai Hujan makin lebat. tetiba plak ada sorang penunggang motor datang kat kereta kami. rupanya amik customer n suruh paking kereta

bayaran sehari

 PARKING KERETA BERBUMBUNG RM15 
PARKING KERETA TANPA BERBUMBUNG RM10
(7 OGOS 2015)

husband hani amik paking berbumbung. dari hari jumaat hingga ahad. RM45 Bayaran







Masa ni husband hani g paking. hani kene jaga anak2 n barang. 2 family kawan dari teluk intan pun dah sampai

ni dalam jeti Kuala Perlis. Teramat la selesa
Toilet bersih. orang pun x ramai..tak la sesak2 nak masuk.





Masa ni bot pukul 8.30baru berlepas. tu yang kosong.


MAsa menunggu bergambar dulu.


geng ofis husband. JKR T,intan



Ni tiket Feri. Beli sehala dulu.

DEWASA RM18
KANAK-KANAK RM13
(7 OGOS 2015)


Dalam feri boleh muat 400 penumpang(agaknye kot)


sampai2 bawa beg x larat dah. nampak troli kene sewa. tak pe la.. RM1 aje dari penat nak membawa beg dan anak2. adey..


sambung....

Trip Langkawi 1- Restoran Sungai Padi Changlun Kedah

Assalamualaikum.

Nak cerita g holiday LAst week.. 
Setelah 7 tahun lepas baru pergi balik ke LAngkawi

Hani bertolak ke Perlis khamis. minta 2 hari cuti. senang nnt hari jumaat tu awal pagi dah gerak ke Langkawi.
tak kenapa kali ni bercuti lambat sangat nak bersiap2 kemas baju semua barang. Cadangnya dan kono2 nk gerak selepas subuh.. sebelum sehari tu wafa cakap Sekolah PAsti nak amik gambar Konvo. Ingat hari rabu tu dah amik gambar. bila balik sekolah dia cakap esok kene pakai lawa2 sebab nak amik gambar. Nak kepastian terus wassap cikgu dia. mmg sah le amik gambo pagi2. 

untuk dipanjangkan cerita mmg lega la kata lewatkan sket ke langkawi(masa tu belum lagi kemas baju2). sibuk siapkan bantal dan tempahan tuala dari cikgu(kawan). esok plak nak guna.. husband cakap. pkl 9.30 ye kita keluar. hani pun OK je. dalam hati cepat la siap sulam ni. Masa tu laa tengah basuh baju lagi. sebab x suka tinggal baju kotor banyak2 kalau nak cuti lama. 

pukul 9.30pg baru siap kemas baju2. kemas barang. kemas rumah.sapu sampah. dgn si kembo ada dirumah memang lambat la nk bersiap. kembo wirdani demam plak dari malam sebelum tu. akhirnya pkl 10 lebih sket baru keluar rumah dan amik wafa. dan chop..chop..chop..bukan terus gerak...hahahha. dengan muka simpati dan intonasi perlahan je cakap. abang. umi nk hantar towel sulam kat kak ina. lepas tu sebelum pergi sekolah dia nak hantar bantal kat Pos laju dulu ye.. nasib baik mood dia baik.. dia cakap. 

H:kenapa x minggu depan je siapkan n hantar. 
W:Hissh..mana boleh.esok nak guna dah..ada program sekolah. kalau tak x der nya ummi nak siapkan2..

H: (terpaksa layankan isterinya. ahahahha)

Akhirnya pukul 11 dari Teluk Intan. kalau gerak awal pagi boleh le jalan2 perlis. ni mau sampai petang kat perlis.. (sengeh macam kerang busuk.heheheh)

perjalan nk ke Perlis asyik2 berhenti. tu yang jadi lama.
sampai pukul 6.

Sebelum ke Perlis Hani singgah kedai makan Pak sedara hani kat Changlun. Mengkome nk makan sedap2 pergi la makan kat sana ye. nama nya Restoran Sungai Padi Changlun. Belakang pasaraya Cmart. 

Petang tu mmg x banyak oder. sebab kenyang lagi. makan tengah hari lambat.. order mee goreng n maggi goreng aje. Sampai je kedai makan. wardina plak demam panas. merengek je masa nak makan. 





Ayahnya baru sempat nak tengok wassap. sebab busy bawa kereta.


Wafa sekrang susah nak bergambar.. 



Dalam kedai makan


belakang tu ayah cik..


Wirdani masa ni dah ok dah. tak da demam lagi.. elok je selera makan


Ni bahagian depan kedai. Jemput makan disitu ye.

sambung...


Wednesday, July 22, 2015

Selamat Hari Raya 2015

Assalamualaikum'

Masih sempat lagikan nk ucap selamat hari raya


Hari ni 5 Syawal.

Hani nak ucapkan Selamat HAri Raya pada seluruh Umat Islam.
RAya ke3 yakni 19Julai 2015 Besday si Kembo.


No cake sebenarnya. mak sedara cakap pegi amik kek n amik gambar.hehehe.bagaikan ulam dipucuk cita..siapkan diorang comel2.. lepas tu amik gambar. siap mennayi lagu besday lagi. 

Thursday, July 9, 2015

borong cadar dan carpet Patchwork



Assalamualaikum

balik shah alam g le ngajak mak ke GM Klang.
Mak pun suke juga bab2 mcm ni

g shoping baju raya anak2 la kat situ. n husband pun amik beberapa helai baju. hani x da apa2 pun. taget nk beli capet patchwork aje.

Cari2 senang je. sebab 1 level tu banyak jual cadar.
pada mulanya kami je beli sikit. sbb tahun ni hani nk guna capet patchwork. tikar evamtic ada koyak. kalau kapet berbulu konpem x boleh guna.sebab anak2 kang dok garu2.

konsep kat sana tu beli banyak dapat harga borong.. best juga.

hani beli capet. mak plak beli cadar.

Balik rumah siap amik gambar. konon2 jual cadar. skali ramai plak orang nk beli.hehehhe

hani buat iklan cari 10 orang beli cadar dan kapet. dapat le muruh. siap2 masuk kos tol dan minyak nk kesana..

dan kebanyakkan org bayar full. lega sket kalau bayar full. ate mana nk korek duit kalau deme x bayo.

hani jual cadar murah2 aje.. tak untung banyak.tp rezeki jual ni syukur sangat2. lepas ni nk open balik la.


kami pegi dari trolak perak. (kene bayo tol .huhuhu.nanges)pinjam sat kereta alza pak mertua. sebab dah tau konfem penuh bonet dan tmpt duduk. sebelum sampai sana hani dah siap wassap Mai(pembantu kedai) suruh cari n asing. senang nnt kita dah pegi check n label setiap barang. 


Ni pembantu kecik. nasib le x meragam. sorang lagi kene tinggal dengan opah shah alam.

selesai je buat bayaran mai tolong angkat barang2.. 2 kali juga la nk kene hntr ke kereta.



 kan..kan..penuh juga la barang. tu baru 30 unit barang.. next itme kalau naik saga kita dah tau anggaran berapa unit nk bawa. dan kita sorang je balik..hehehhe



semua ni sudah bertuan.. nk lebihkan beli cadar tuk diri sendiri x kesampaian. duit x cukup..warghhh. x best nye. tapi syukur juga la. dapat lebihkan capet saiz M. sebab minggu sebelum tu beli saiz M dan s. memandang rumah tu kene 2 kapet. kene la beli lagi 1.

Ni siap contoh pasang kat katil rumah mak hani. kualiti gambar x berapa cantik ye.


carpet saiz s dan M



Syukur alhamdullilah, terima kasih le sudi beli capet dari hanie,, rezeki hani dan anak2..amin,,

Wednesday, July 1, 2015

Vaksin Si kembar


Assalamualaikum.


Semalam terpaksa El dkt ofis.
sebab ada appoinment amik vaksin si kembo. diorang umur 1y11m dah. lewat sket amik vaksin untuk umur 1y6m.
alasannya sebab diorang tengah flare Ekzema(E).
kalau umur dah 2 thn x boleh amik dah.
terpakas la bawa diorang ni g cucuk.


dah sampai Peads CLinic kat Hospital Teluk Intan diorang suruh duduk kat day care WAd 3A. lepas vaksin dokto kene pantau selama 4 jam kot2 ada kesan selepas vaksin... dalam wad tu mmg kosong. ada pun 2 pesakit kat bahagian belakang.. 
Alhamdullilah sepanjang 4 jam tu x da apa2 reaksi.



pagi ni hantar ke Taska masih normal lagi. pukul 11.00 pihak taska call cakap wardina bengkak mulut n pipi masa datang taska. pelik gak.sebab hantar pagi tadi ok je. 



hani settlekan fail2 ofis lepas tu minta kebenaran dekat bos nk bawa anak ke klinik dulu. 
sampai2 je muka wardina lain sket.kesan bengkakan muka dia.


bagi makan dulu sebelum bawa ke klinik. suhu panas sket. dan tak da sesak nafas. so x perlu risau sgt. kalau sesak nafas,muka gatal,bibir bengkak tu konpem bawa ke emgency.
mula2 rujuk kat Klinik desa Kg Banjar. diorg pun call Dr untuk rujukan. sampai ke Klinik Kesihatan. DR x da plak. akhirnya bawa ke emegency.
nak kata teruk x la sangat.. tp demam suhu 37.6 aje dan bengkak.. ok.. balik dah ...
bulan pose plak ni. mmg penat dan haus je rasanya... hehehheh