BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 27, 2015

Rumah Peranginan Persekutuan Port Dickson(2015April)


 Assalamualaikum.
2 minggu lepas ikut gathering husband g PD. GAthering dari IKM lumut.
Tak ramai join. bkan senang nk kumpul ramai2. dalam 13 family berjaya dikumpulkan.
Tahniah yang sanggup kumpul dan buat gathering macam ni. hampir 12 tahun berpisah..

hani dari rumah mak Shah Alam.
so x da la penat keluar dari pagi. tengahari baru keluar dan kumpul di RnR Dengkil. Punya lama menunggu. hampir sejam juga la.


NAsib baik kembo tak meragam. BIla kawan2 nya dah sampai maka bergerak la sama2 seiring jalan. lepas tu 2nd tempat berkumpul lepas tol PD. masa tu menunggu juga..lama juga la..boring tak tau buat apa. si kembo tengah tdo apa lagi. keluarkan inai tube.. lakar la dalam idea dalam kepala. tangan wafa jadi mangsa. lepas tu hanie..



Cukup korum bergerak la sama2.


Antara tol PD dan Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) dalam 10 minit aje)


RPP ni masuk dalam Puteri Beach Resort

Kawan2 husband tak silap ambil 1 bunglo(ada 5 bilik) dan 3 apartment (x silap 3 bilik).
bunglow kami x la sebuah biji bunglow. Bunglow besar bahagi kepada beberapa pintu. ok la. besar. yang penting murah. bilik kami bayar RM30 sahaja. best kan. so RM150 1 Bunglow tu..

dalam tu ada 2 bilik air . Rezeki kami dapat bilik utama dan ada bilik air didalam.. ada dapur. ada peti ais.TV.sofa dan meja. semua tu lupa nak ambil gambar.


Gambar kurang kualiti sebab beli hp camera yg x best(sedih2)


Wirdani suka main kat dalam almari tu.

Petang tu lepas sampai semua sediakan makan.iye la.tengahri x makan lagi kan. ada yg bawa mee kari. nasi impit,keropok.mcm2.lps tu siap plak nk ke pantai. semua pakai baju Oren yg ditempah khas.

sebelum turun amik gambar sikembo dulu.

Sikembo jarang mandi pantai. so memang dia takut nak mandi. by the way lautnya husband ckp x berapa bersih. so hani pun malas la nk mandi.






eksaited pegang bola..

Acaranya x banyak. suka2 semuanya




Melayan wafa join aktiviti







Wirdani sangat manja dengan hani. apa lagi. bergambar je la dengan dia





Acara ibubapa.



Cantik gambar ni. bukan senang nk berkumpul. puas panggil wafa amik gambar



Aktiviti malam BBQ, cabutan bertuah..makanan semua sedap2.





Alhamdullilah akhirnya tengahri tu keluar.. ambil gambar sebelum balik.




ni ibu2 semua ni..
semua masuk dalam gambar

Hadiah HAnd towel dan keychain sponser by husband hani. hani tukang sulam aje.


meh klik SINI untuk HArga










Monday, March 2, 2015

UMRAH Februari 2015-Mak Abah n Hida

Assalamualaikum.
Awal Februari lepas mak abah n adik hanie (HIda) pergi Umrah. 
Dulu mak call masa dapat tarikh tu. Ya Allah.. rasa nak nangis bila dapat tau diorang nak pergi Umrah. Cakap dengan mak. bila la hani nak pegi sana. ya allah seronok nya..

awalnya dapat tarikh akhir Januari. Lepas tu Sehari sebelum penerbangan kene tangguh sebab Visa. 4 hari juga la kena tangguh. Pergi hari Ahad PAgi.

Hari Ahad PAgi tu Kumpulan Mak kene berkumpul Pukul 10 pagi. Berlepas pergi pukul 1.30.. 


masa keluar rumah kawan abah datang buat bacaan doa selamat dulu. 

Ramai juga la kawan mak abah yang datang. (jiran2 je.hehehe)



Siap bawa bekal nasi lemak(jiran yang baik hati bagi banyak sangat nasi lemak) dan kuih.. lepas tu breaksfast dekat Dengkil.

Kat Dengkil berselfie dengan Wirdani je. MAcam2 Aksi funnyface dia.




Sampai je letak barang2 atas troly. hani n husband pergi cari parking. Wardina dan opah dukung dia. tapi tak sangka plak wirdani menangis2. Tak mau masuk kereta. hhahahha. boleh plak macam tu.

Masa ni Kumplan mak dah kene panggil. hani pun nak balik dah time tu. terus ke teluk intan.




Ni kamera dari kakak hanie. Berwefie je la,..

















Wefie dengan si kembo








Wirdani muka berubah2.suka betul ambil gambar.


Kenangan bergambar ramai2



selain tu Adik mak hani dan besan dia pun pergi juga.




Ni la adik Mak..Wanchu

Bergambar dengan beg Umrah. konon2 pergi la.hehehhe. Masa ni husband hanie tengah demam lagi. baru nak pulih.







Alhamdullilah sepanjang pergi dan balik selamat. Adik hani langsung tak mau call orang malaysia. Anggap la diorang tak mau diganggu.Hehehhe Mak hani blk je demam panas. blk hari rabu. hari ahad tu baru mau cakap dan nyembang dengan hani. kalau tak tdo terbaring je. lemah kan.. ..dengan batuk nya skali. Syarikat Umrah ni mak guna perkhidmatan ZAhafiz Shah Alam. sebelum ni pernah guna agensi ni. alhamdullilah semua berjalan lancar.