BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 15, 2014

Pertandingan mewarna Batik

Assalamualaikum,

sebenarnya nk post. tp terperuk je dlm draft. x post2..baru skrg nk edit lagi..

Hari yang pertama join Pertandingan mewarna  





Saje2 suka suki warna kat kain yg dipamerkan. konon nk praktis sebelum pertandingan. heheheh


Sempat lagi promote blog hanielovecraft. alamak. x reti nk lukis gambar

Ok dah nk start. 




Pengadil tunjuk demo mewarna dulu

Ni la lukisan bunga dan rama2 yang nk kene warna






dan hasilnya..hehehhe


Pak cik berbakat sungguh la





Sambil tunggu keputusan tgk demo ceramik




keoututsannya hani dapat sagu hati je. x per. at least syukur sangat2 sebab dpt join aktiviti ni





Thursday, March 27, 2014

Karnival kraf Malaysia di Menara COndong Teluk Intan Perak 27- 30 Mac 2014

Assalamualaikum
SYukur alhamdullilah harini diberi rezeki bernafas dan anggota badan boleh bergerak. AMin. Terima kasih Ya Allah.'

Pagi ni hani kesana tujuan nk isi borang untuk pertandingan mewarna BAtik sebelah petang ni nanti.  hani register 2 bahagian. yang mana anak2 x ganggu..heheheh Petang ni pertandinagn mewarna batik. Esok petang hani masuk pertandingan mencari siti Puspawangi (musang berjanggut). hani tanya dia. macam mana aktiviti dia. dia cakap asingkan bahan2 dalam beras. macam cerita musang berjanggut.best nye. AHri SAbtu hani dah register wafa masuk pertandingan mewarna. sebenarnya dia dah minta orang perpaduan amik kanak2. dan 5 kekosongan untuk walk in. hani cepat2 la isi nama. Wafa bukannya pandai pun. tapi saje nak aktifkan diri dia untuk masuk beberapa pertandingan. 


BAhagian Pendaftaran. 



Hani sempat amik gambar semua kedai2. orang tengah x ramai kan. senang sikit







.
Yang ni unik sket. acuan untuk biskut raya. dibuat dari loyang. mak hani ada sikit koleksi ni dekat rumah. tahan lama


LAbu2 dijual dengan murah. korang boleh pilih. sebab ramai yang jual labu.


.BAju kanak2 lelaki pakaian batik





PAkaian kanak2 perempuan. x sempat nak tanya harga.


Claypot dari tanah liat. 






Pentas membelakangi Menara COndong


Warga Teluk Intan Jom meriahkan Majlis ni yer.












Wednesday, March 26, 2014

Aktiviti minggu ni dekat Menara Condong

Assalamualaikum.


Offis hani ada terima Jadual Aktiviti minggu ni dekat Menara Condong Teluk Intan,Perak.
Karnival ni anjuran dari Kraf Malaysia.
BEst giler Aktiviti semua ni. rasa semua nak join. Dah cakap dengan bos. esok hani nk join . bos bagi green light.
Pertandingan mencanting batik. kalo x menang x per. At least dapat la join ..

Ni jadual nya.




101 impian Hanie IMKK 2014

Bismillahirahmanirahim. 101 IMPIAN Syahirah Hani Mohamed Ali berasal di Teluk Intan,Perak
Ya Allah aku bersyukur dan berterima kasih kerana:

  1. Dr Azizan like,comment dan doa 101 impian saya
  2. Menjadi jutawan sebelum umur 32 tahun
  3. Mati dalam husnul khotimah dan dapat mengucap Syahada
  4. Ramai mendoakan saya masuk syurga tertinggi
  5. Kubur saya di tepi jalan agar orang yang lalu jalan itu mendoakan saya semasa saya di alam barzah.
  6. Pergi umrah pada 13. Disember 2014 bersama suami
  7. Pergi umrah pada 13 disember 2014 bersama Mak Abah
  8. Pergi Umrah pada 13 Disember 2014 bersama Bapak Mak Mertua
  9. Selawat 2000 dan istighfar 1000x setiap hari
  10. Solat sunat DHUHA,ISTIKARAH,TAHAJUD setiap hari
  11. Solat 5 waktu setiap hari
  12. Derma setiap bulan RM5000
  13. Keuntungan jualan kraf RM300k sebulan
  14. Wafa sekolah Agama yang terbaik
  15. Bersara awal dalam sector Kerajaan
  16. Sembuh dari sakit kulit
  17. Kereta Alphard HIbrid Putih plat AKU4353
  18. Kereta Honda Civic yang terbaru Nombor pendaftaran ANN186
  19. Kereta Hilux Hitam plat AKU8386
  20. Mak berhenti berniaga, rehat di rumah
  21. Baiki rumah abah dan selesa pada 2017
  22. Tukar TV plasma 42”
  23. Tukar hiasan dapur rumah hani sebelum 2017
  24. Pergi belajar PLATINUM Azizan Osman 2014
  25. Pergi kelas agama tajwid
  26. Menguasai Bahasa Arab sebelum 2017
  27. Menguasai Bahasa Inggeris sebelum 2018
  28. Bawa Mak Abah pergi haji 2016 pakej 1st clas
  29. Pergi Haji tahun 2016 pakej 1st clas
  30. Bawa mak bapa(mentua) pergi haji pada 2016 pakej 1st class
  31. Beli kasut yang selesa
  32. Beli tudung yang selesa dan menutup aurat
  33. Beli selendang dan tudung untuk kakak
  34. Pergi Jepun 1 family tahun 2017
  35. Buat kenduri kesyukuran di rumah teluk intan setiap bulan
  36. Buat kenduri setiap bulan di rumah mak abah
  37. Jual barang kraf di kedai seluruh semenanjung
  38. Jual kraf setiap kedai bunga
  39. Beli rumah teres 20 biji dan sewakan
  40. Homestay mewah 10biji setiap negeri
  41. Setiap hari raya bagi duit raya RM150 pada semua mak sedara dan warga tua
  42. Pada hari raya bagi duit raya RM15 pada kanak-kanak
  43. Lawatan ke luar Negara setiap tahun
  44. Buka tahfiz di Teluk intan
  45. Rawatan spa setiap bulan
  46. Rawatan Spa untuk mak abah
  47. Rawatan Spa untuk suami
  48. Rawatan kurus badan taget berat badan 60 kg
  49. Pakej insurans termahal untuk mak abah
  50. Pakej insurans termahal untuk mak bapak mertua
  51. Pakej insuran family termahal
  52. Suplly craft di hospital
  53. Pastikan semua orang gunakan barang kraf hani
  54. HAdiahkan kurma setiap bulan ramadhan di Bazar ramadhan
  55. Hadiahkan air free setiap bulan di bazar ramadhan
  56. TOlong adik beradik dari segi kewangan
  57. Beli saham keuntungan 2 juta
  58. Anak anak menjauhi segala dosa besar SYirik, ZIna dan segalanya
  59. Semoga anak2 mendapat suami para solihin dan solehah dan mendidik anak2 mereka dalam bidang agama
  60. Semoga anak2, cucu,cicit seluruh keturan menjadi orang yang baik berilmu beriman untuk dunia dan akhirat
  61. Semoga hanie kaya untuk bersedekah
  62. Makan makan yang halal yang mahal
  63. Ingin bercakap diatas pentas
  64. Beri perkhidmatan membasuh telekung
  65. Beli barang kemas  rantai 3 utas gelas 3 utas cincin 3 bentuk untuk mak Shah alam
  66. Beli barang kemas  rantai 3 utas gelas 3 utas cincin 3 bentuk untuk mak Trolak
  67. Beli barang kemas  rantai 3 utas gelas 3 utas cincin 3 bentuk untuk Hanie
  68. Sponsor kenduri kahwin Long,Nyah,Hida,Fadli
  69. Beri hadiah HAri jadi kawan2 di ofis
  70. Renovate rumah Sendiri pada tahun 2017
  71. Selesai hutang sebelum tahun 2018
  72. Beli rumah Semi D di Ipoh. Senang nak balik raya.
  73. Beli 5 buah RUmah jenis Flat di Shah Alam
  74. Rawatan kesihatan mak abah di Prince Court Medical Centre
  75. Mempunyai 5 cawangan kedai elektrik suami
  76. Jual tanda nama di seluruh kedai buku
  77. Pergi ke RKMJ
  78. Pergi ke MYB
  79. Pergi ke Retire Your Retire Rich
  80. Sedekah telekung dan sejadah setiap kali singgah di masjid
  81. Beli Software SUlam berharga RM1500
  82. Beli Mesin SUlam MC350e 5 buah
  83. Beli mesin jahit tepi Mesen jahit tepi Epal Model Mylock 744D 2 buah
  84. Beli kedai untuk Restoran Makanan Untuk AbangLong
  85. Beli Kedai untuk Pusat Occuputional Theraphy dikendalikan oleh adik hida
  86. Misi untuk Adik Fadli ialah untuk beli kedai untuk syarikat Landskap Melayu yang terunggul
  87. Menjayakan Misi kedai kecantikan untuk nyah Sofia
  88. Penuhkan duit akaun simpanan Bank rakyat untuk anak2. Wafa Wardina dan Wirdani
  89. Penuhkan duit akaun simpanan Tabung Haji untuk anak2. Wafa Wardina dan Wirdani
  90. Penuhkan duit akaun simpanan Bank Islam untuk anak2. Wafa Wardina dan Wirdani
  91. Pastikan Anak sulung Wafa belajar di Mesir mengambil pengajian islam
  92. Pastikan Kembar Wardina dan Wirdani melanjutkan pengajian ke Mesir
  93. Semoga mendapat kembar lelaki
  94. Mempunyai 20 ekar dusun durian. Buah durian saya sedekah letak di masjid
  95. Saya bersedekah setiap solat jumaat makanan tengahari.
  96. Khatam alquraan sepanjang tahun
  97. Dapat ditemu bual oleh krew NONA TV3 pada Mei 2018
  98. Buat papan tanda zikir sepanjang jalan di seluruh highway
  99. Saya nak mak abah, long,nyah,hida fadli memaafkan saya
  100. Saya nak mak bapak,adik beradik suami maafkan saya.
  101. Buka restoran dan beri makanan percuma untuk orang susah di teluk intan


 101 impian ni ada lah senarai hanie. Bak Dr Azizan cakap.
 Apa yang kita fikir,apa yang kita rasa,apa yang kita buat semuanya DOA. 
kalo baca semua ni tiap2 hari dengan sungguh2 insyaallah impian akan terbukti.








Al fatihah MH 370

Assalmualaikum.

Allahuakbar. dengar berita dari TV.
Sedih sangat2. 1 dunia mendoakan semua pesawat.
MOga Pewasat MH370 berada di kalangan orang yang beriman.

Alfatihah



Tuesday, March 25, 2014

IMKK 2014 THE MINES Seri Kembangan Selangor 13-16 MAC 2014

Assalamualaikum. bersambung selepas BANGKIT 2014. 


Alhamdullilah itu nama nya rezeki untuk berjaya dunia dan akhirat. dapat juga pergi ke IMKK 2014 dekat Seri KEmbangan. puas pujuk husband. Twin tingal dengan kak nurul. Syukur sangat2. lagi2 dia dalam pantang dah sebulan lebih. sekarang dah jadi ibu susuan Twin ni. 







AMik gambar sebelum di tinggalkan. Wafa duduk dengan ayah

Start hari Khamis . tapi rabu malam dah bertolak tidur rumah kakak kak diana dekat Rawang. Hari Khamis. Ya ALLAH jerebu kuat sangat. MAsa nak sampai sana sesat juga. tp doa dan GPS juga dapat membantu sampai ke sana. 
Kami sampai pukul 12 lebih. terus register GENERAL seat. ALhamdullilah dipermudahkan register. KAunter buka banyak.



lepas register terus beratur amik gambar Aura. Nanti hani cter pasal AUra next Entry yer.


yang ni pihak The Mines punya. dia jual makanan sekali dengan air. 


Me n Kak Diana



LEpas makan solat g beratur depan2. Kalo BANGKIT kat Shah Alam dulu Orang pregnent, Warga Emas dan OKU kene dok depan2. ALhamdullilah rezeki dok depan sebab kak diana Pregnent. Ada sekali kak diana masuk lewat. orang dah masuk. so x dapat nak duduk depan. Ya ALlah. dah la petang. mengantuk plak tu. memang kami x fokus. jauh dari CIkgu. 


HAri kedua beli makanan siap2 di luar. nak lain sket. dapat beli macaroni goreng.


ASyik makan nasi lemak je kan. beli lain plak. 

Sebelum masuk g tinjau2 tengok bisness card orang. emm kalo tau awal2 letak bisness card dah lama hani bawa banyak2 dan letak kat situ.



Ni orang beratur masuk Seat VIP DIAMOND. lagi mahal dari seat VIP.
kami dapat general seat pun dah syukur.




Ni GENERAL SEAT> beratur awal2. kalo masuk berebut2 dok depan.


MAsa pergi sana. hani bawa botol susu je. pam semua x bawa. hari pertama memang x tau ada bilik mengepam. siap pam kat luar lagi. 

lepas tu wassap dengan kak LYN . dia kata ada ruang khas untuk mengepam. masa tu dah bengkak susu. nk angkat tangan pun sakit.

esok nya hani g cari. dah tempat senang la. dalam sakit tu ada orang bagi pinjam pam. sebab dah bengkak susu nak buat MErmet memang susah. bila dapat pinjam. syukur dapat kosong kan susu. next day je hani buat Mermet.

ni bergambar dengan kak Anne. dia dah lama buat COklat. jenama dia ANNE ENERGY BAR Coklat




ni hani lupa dah nama dia. hehehehhe

MAlam yang terkahir tdo di kajang. umah kakak hanie. esok nya dia n pak we dia hantar. suruh dia amik gambar cepat. lantak la orang nak tengok apa posing2 depan macam tu yang penting kita kene jadi LUAR BIASA.




MAsa ni la baru bergambar. dok suruh orang amik kan. kak dian dengan husband dia. 



FYI. hani selalu sangat baca blog sorang akak ni. baca tapi jarang komen2. kiranya Silent reader la kan. lepas tu dalam jangka masa yang lama dia x updated blog. x sihat ke akak ni. berwasap la ngan kak lyn ni. bertambah la kawan dalam fb ni. dan dia pun cakap pergi IMKK ni. Great. alhamdullilah. boleh jumpa.

ni blog dia. Boleh baca di SINI 
dalam 3 hari kat sana memang x jumpa. iye la kan. 5000 orang yang attend IMKK ni. giler ramai nak berjaya . orang yang dah berjaya pun share pengalaman diorang. Hari last kami decide kene jumpa sebelum balik. nnt petang nak balik confirm x jumpa.




alhamdullilah selesai IMKK 2014. banyak sungguh ELMU yang di ajar. nanti ada kelapangan hani akan share sikit. 

abis je hani cepat2 amik gambar dengan kak diana.
Kalo ikut kan masa seminar dilarang sama sekali amik gambar dan rekod dalam dewan ni. tapi abis je ni semua pakat amik gambar.




Sampai senget2 dah tudung tu.


NI hani bergambar adik kepada pemilik muslimah qaseh. ala yang baju muslimah yang tengah femes skrg ni kan. so nice dia ni.





sebelum balik DAO bagi gift. tebus balik gelang wristband dengan CD alpha dan kad Deklarasi



Dapat juga bersalam dengan jannah yang berpurdah. dia jual minyak wangi AURA JANNAH. FB dia  NAematul JAnnah