BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 1, 2015

Vaksin Si kembar


Assalamualaikum.


Semalam terpaksa El dkt ofis.
sebab ada appoinment amik vaksin si kembo. diorang umur 1y11m dah. lewat sket amik vaksin untuk umur 1y6m.
alasannya sebab diorang tengah flare Ekzema(E).
kalau umur dah 2 thn x boleh amik dah.
terpakas la bawa diorang ni g cucuk.


dah sampai Peads CLinic kat Hospital Teluk Intan diorang suruh duduk kat day care WAd 3A. lepas vaksin dokto kene pantau selama 4 jam kot2 ada kesan selepas vaksin... dalam wad tu mmg kosong. ada pun 2 pesakit kat bahagian belakang.. 
Alhamdullilah sepanjang 4 jam tu x da apa2 reaksi.



pagi ni hantar ke Taska masih normal lagi. pukul 11.00 pihak taska call cakap wardina bengkak mulut n pipi masa datang taska. pelik gak.sebab hantar pagi tadi ok je. 



hani settlekan fail2 ofis lepas tu minta kebenaran dekat bos nk bawa anak ke klinik dulu. 
sampai2 je muka wardina lain sket.kesan bengkakan muka dia.


bagi makan dulu sebelum bawa ke klinik. suhu panas sket. dan tak da sesak nafas. so x perlu risau sgt. kalau sesak nafas,muka gatal,bibir bengkak tu konpem bawa ke emgency.
mula2 rujuk kat Klinik desa Kg Banjar. diorg pun call Dr untuk rujukan. sampai ke Klinik Kesihatan. DR x da plak. akhirnya bawa ke emegency.
nak kata teruk x la sangat.. tp demam suhu 37.6 aje dan bengkak.. ok.. balik dah ...
bulan pose plak ni. mmg penat dan haus je rasanya... hehehheh





Monday, June 29, 2015

Wafa 1st Earing


Assalamualaikum.

Salam Ramadhan yang ke 12.

MInggu lepas bawa wafa pergi tindik telingga. dari tahun lepas nak bawa. ayah nye cakap x yah lagi. masih kecik. ok x per. tapi tahun ni tetiba je teringat pasal tindik telingga. disebabkan suka mengumpul emas dan barang kemas 916. sebelum tindik telingga si wafa hani dah belikan set subang kecik untuk dia. tapi sampai skrg tak bagtau dia. nnt menangis2 nak pakai bila baru bertindik. nnt time raya boleh la tukar.

Lepas kerja ajak ayahnya n wafa ke kedai Emas Annisa sederet SKY Net Teluk Intan. kebanyakkan kedai emas cina semua amik Rm14. so amik kedai emas melayu dia amik RM10. sama je kan. jimat RM4. lagipun kenal dengan staf emas ni.

Dari awal pujuk wafa supaya x takut nak tindik. dia mmg x takut. bila spray telingga pun dia cool je. ayah dia je provok kata sakit la. nnt wafa menangis la.. mcm2. hani siap cubit2 ckp jgn cakap kat dia macam tu. nnt x nak tindik. 

Dari awal dia mmg ok.
Alhamdullilah..syukur dapat la wafa tindik telingga pada umur 6 tahun. 

Thursday, June 18, 2015

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan 2015

Tuesday, June 9, 2015

Keunikaan Os Chalet Kuala Kangsar 2015

Assalamualaikum
Cerita pengalaman 2 minggu lepas.
Cousin Kembo kawin. so nak merasala dok homestay semalam.
2 bulan sebelum tu mencari2 hometsya. tp sambil lewa tinggal la majlis ni dah nk sebulan. baru sibok nak mencari homestay. hamekkk..semua fully booked. usaha lagi kot2 dapat chalet ke.. buka je keluar Os Chalet. emmm..

 korang boleh tengok dalam blog dia DISINI

emm. mcm best jer. loaksi kenduri pun dah x jauh dgn chalet. Booking dan bayar separuh chalet. Hani ambil Chalet Pak meh dan Indon. bergabung dua sebab boleh buka pintu tengah2. harga semalam pun not bad. RM80 1 malam...

Dan yang best nye kemudahan dia sangat menarik. ADa kolam renang,Wakaf,Tempat Memancing,BBQ.

Selesai kenduri kami terus check in.

Nak hala kesana x susah mana pun. korang ikut je direction dalam blog tu. senang jumpa..

Dari Lebuhraya Utara Selatan, susur keluar di exit Kuala Kangsar dan terus ke Bandar Diraja Kuala Kangsar. Dari Bandar Kuala Kangsar, terus menuju ke Jambatan Sultan Abdul Jalil...

Belok ke Kiri . Nak ke Kota lama ye. Kanan ke sayung. Dalam gambar ni hani dah ada Nama Chalet


Lepas tu dalam 10km tu jgn laju2..korang pelahan je kereta tu sebab nk jumpa penanda chalet...
nak bagitau..penanda belah kanan korang. tapi lorong belah kiri. harap maklum..Lupa nak ambik gambar sign board tu.

dah sampai terus call EN sabki
(anak sedara MR OS)


Masa dia tengah tulis resit amik gambo le depan kaunter . pakaian tengah comey2.hahhaha



Puas la wafa mandi dalam kolam tu. yang best nya x ramai orang...kami aje.



Antara Chalet2 di situ. comel2 aje



Selfie dengan wardina d


Suasan dalam chalet. kualiti gambar kurang jelas sket..


Ok. next time boleh pegi lagi... 

Wednesday, May 27, 2015

Majlis Sambutan Ulangtahun kelahiran May 2015 Mahkamah Teluk Intan

Assalamualaikum.
Syukur Alhamdullilah .
Diberi rezeki bernafas didunia ni. Ucap syukur tak terhingga pada mak abah sebab melahirkan hanie ni. banyak jasa dan pengorbanan mak abah terhadap diri ni. semoga Allah membalas jasa2 meraka. Amin.

19 mei tu hanie memang hajat nak bagi officemate hani makan pagi.
dan tetiba plak nk juga potong pulut Kuning. Sehari sebelum tu mencari orang yang buat hiasan pulut kuning tu. ALhamdullilah dapat harga yang berbaloi2 dkt kedai roti kek teluk Intan

Sajian nya Bihun Sup,Air Panas. order dekat kawan suami hanie. dia memang buat katering. dan harga pun berbaloi.


Sehari sebelum Majlis dah siap tampal dekat Punch card.

Pagi Majlsi tu Wak Sukaimin(Katering) dah siap hidang.. Bagus2. yang bestnya dia bagi Air PAnas dan 2 jenis kuih. moga Allah beri rezeki yang lebih pada wak. Amin.


Kuih Donut dan Berger malaysia.


Bihun Sup


Set air panas


Pulut Kuning HIasan. sesuai untuk Majlsi harijadi,bertunang dan perkahwinan. nak oder boleh g kedai alamat 250 alamat Cengal, Taman Seri Setia, Teluk Intan atau contact Aida 05-6234744

Cantik kan HIasan Pulut ni. Harga boleh tanya sendiri.
semua ni pakej 1 kg pulut dan seekor ayam rendang.
Rendang ayam ni kawan hani kata memang sedap.




Malu2 nk motong pulut.hahahhha



Tak abis posing dengan pulut kuning. yo laahhh. sebab 1st time mcm ni.




Suruh bos ketuakan doa selamat



Baju hitam tu la Bos hanie



Hidangan makan pagi. Simple aje. ni jer rezeki yang dapat dijamukan pada kawan2. Alhamdullilah. ada rezeki lebih saya buat makan2.



Besday May dengan Yanie



Jemput2 makan. HAkim n Majistret




Semua ni officemate yang hebat dan baik sangat.




Sedap sangat bihun sup wak sukaimi. 

tu makan waktu pagi. ni sambutan waktu petang pula dengan semua besday may
setiap bulan memang ada acara potong kek. Mula dari 2 thn lepas. hani yang mulakan dulu. pada awal2 memang diorg surprise. sebab tak pernah dibuat makan kek ni. Alhamdullilah smpi thn ni acara wajib sambut semua orang setiap bulan. kutip la beberapa ringgit beli kek dan makan sket.




Fruit cake ni sedap dari Happy ANgels


NI macam choc indulgence.. tp dari happy angels


Makan petang semestinya makan kuih aje


Besday May. HAnie,Nurul Ziyani dan Abg meor




Apa yang seronok sangat tu tak tau la kan







hidangan makan petang.




Hadiah kek dari Nurul ziyani

dan frame dari officemate hani bagi. tq Thulasi.

Dan paling tak sangka kelmarin hani dapat hadiah besar ni dari 3 org officemate.
katanya nk bg barang.nk pindah barang dalam kereta. tapi tak tau pun barang apa..pegi kereta dia memang terkejut.besar betul korang bagi hadiah..



si wafa je la yang interframe.
malu nak terima. sebab hani bagi korang kecik je hadiah..korang bagi besar. thanks pada Kak Fazilah,Aida n Baitini. love u allss,