BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 9, 2014

DIN MENTARANG Kuala Selangor

Assalamualaikum.

Bila balik Shah Alam hani selalu lalu Hutan melintang Sabak bernam Kuala Slengor Meru..
memang best jalan situ. Memang jimat tol. kalau ikut tol dah kene bayar. Purata masa balik shah alam jalan highway dan jalan lama sama je. dan lagi best ikut jalan lama sebab stesyen minyak banyak. lepas tu deretan tepi2 jalan macam2 orang berniaga. Kekabu,JAgung,Mentarang, Buah-Buahan dan lain2.
Kalau ikut Highway kiri kanan hutan je. x best kan.

sepanjang kami duduk teluk intan balik shah alam tak pernah nk makan dan beli mentarang ni. (dulu pernah makan sekali dlm 7 thn lepas).
Lepas tu husband ajak makan mentarang yang ada kedai makan. Bos husband hani sugest DIN MENTARANG. kalau dari teluk intan ke Shah Alam kedainya belah kiri. so boleh laa perlahan kan kereta sebab nk tengok kedai punya pasal.

OK. dapat gak jumpa.


dan lagi satu. Bos husband hani cakap sepinggan RM7. bila kami tanya sepinggan Mentarang Bakar RM16. terkejut jap. adkah dia tengok kereta atau suka2 letak harga. tapi nk buat macam mana kan. Dah sampai x kan nk cari tempat lain. kena la makan kat situ.



Ni sekitar dalam kedai.


Mentarang dalam kolam untuk pembersihan 



ni sementara menunggu mentarang bakar.



Bila tengah menunggu kami disajikan sepinggan buah2an. Best kan.



SAmbil2 tu tengok buah-buahan kat luar. dapat beli Mangga 1 1/2 kilo. harga sekilo RM14. amik ko memang mahal. bila makan masam gila buah tu. x manis.


Mentarang dah sampai. jom menikmati


Tengok sape yang eksaited nk makan. si kecik mata bulat tengok ayah nye makan





OK. saper2 nk pergi makan pergi laa yer. selain DIN MENTARANG ada tempat lain juga.








4 comments:

Rizziela said...

hari tu lalu memang ada nampak...tp kami x makan :D

Hanie(SHMA) said...

x banyak kedai bakar2 ni. sikit je. aritu je teringin nak makan

MAT NOR said...

wife ada makan mentarang ni kat umh fmly biras. dorang masak mentarang bakar. wife kata sedap makan dengan sambal

Dashing Wiseman said...

Kedai mentarang ade yg bukak malam tak?