BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 8, 2014

anta WAFA balik Shah Alam naik Train KOMUTER

Assalamualaikum

cerita ni masa cuti sekolah.
Masa 15hb Desember COusin Husband hani kawin kat Penang. so bajet la nk g penang nk g Bukit Bendera skali. Dah siap bercerit lagi wafa nanti kita g penang naik keretapi nak tak.. wafa memang exsaited bila ckp macam tu. asyik nk naik ketapi je. tu je dia yang sebut. bila pergi Penang..emmm x dapat laa nk pergi. RAsa nya jauh. nk g sana pun x dapat. memang hampa.sebab dah janji plak si wafa nak naik ketapi. masa betolak balik Perak. tetiba wafa ckp nak naik ketapi ayah..alamak. boleh pulak dia ingat. sedih plak rasanya.

lepas tu pakat laa hani n husband nk hntr dia time cuti sekolah naik ketapi n duduk kat umah opah shah alam. dia mula2 tak nak. tpi bila kami bgtau byk kali dia dah ok..  
ktorang cuti hari selasa.
TWIN DIMANA.. tinggal laa dkt taska..idok laa hani nak bawa deme g angkut skali. penat oo bila naik train ni. turun dan naik tangga.

dari Teluk Intan ke Tangjung Malim - Naik kereta.

Tanjung Malim ke Shah ALam - NAik Train KOmuter 
Harga RM8.50 (dewasa)
RM 4.30 (kanak-kanak)

dah sampai shah alam tengahari. CAll mak abah amik wafa kat KTM Shah Alam. x sempat nk singgah rumah untuk makan dan solat. Ktorang terus balik Teluk Intan.

Masa pergi dari Tg Malim nk ke Rawang orang tak ramai dalam train.

LEpas tu pindah train nk balik shah alam orang pun kurang juga

Bila kami nak balik kami tunggu kat KL Sentral. mula dah orang ramai. tapi masih boleh duduk.
 Balik pun dah petang. Sampai Teluk Intan 5.40 ptg terus amik Twin.



Muka suka naik train..



Susah betul nk bergambar dengan dia. x mau pandang camera


Tengok laa anak dara hanie tu. x mo duduk diam







Aktiviti orang yang eksaited naik train. nasib laa orang x da dalam tu..berlari2 pusing2 dia dalam tu.

Ok..penat ye naik TRAIN mcm ni. lepas ni tunggu TWin besar plak naik train


1 comments:

Azrianna Abdullah@Juriah Sintim said...

sis ..nk dr kl central nk pegi tanjung malim brpa jam?sy nk pegi upsi bulan jun ..