BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 9, 2015

Keunikaan Os Chalet Kuala Kangsar 2015

Assalamualaikum
Cerita pengalaman 2 minggu lepas.
Cousin Kembo kawin. so nak merasala dok homestay semalam.
2 bulan sebelum tu mencari2 hometsya. tp sambil lewa tinggal la majlis ni dah nk sebulan. baru sibok nak mencari homestay. hamekkk..semua fully booked. usaha lagi kot2 dapat chalet ke.. buka je keluar Os Chalet. emmm..

 korang boleh tengok dalam blog dia DISINI

emm. mcm best jer. loaksi kenduri pun dah x jauh dgn chalet. Booking dan bayar separuh chalet. Hani ambil Chalet Pak meh dan Indon. bergabung dua sebab boleh buka pintu tengah2. harga semalam pun not bad. RM80 1 malam...

Dan yang best nye kemudahan dia sangat menarik. ADa kolam renang,Wakaf,Tempat Memancing,BBQ.

Selesai kenduri kami terus check in.

Nak hala kesana x susah mana pun. korang ikut je direction dalam blog tu. senang jumpa..

Dari Lebuhraya Utara Selatan, susur keluar di exit Kuala Kangsar dan terus ke Bandar Diraja Kuala Kangsar. Dari Bandar Kuala Kangsar, terus menuju ke Jambatan Sultan Abdul Jalil...

Belok ke Kiri . Nak ke Kota lama ye. Kanan ke sayung. Dalam gambar ni hani dah ada Nama Chalet


Lepas tu dalam 10km tu jgn laju2..korang pelahan je kereta tu sebab nk jumpa penanda chalet...
nak bagitau..penanda belah kanan korang. tapi lorong belah kiri. harap maklum..Lupa nak ambik gambar sign board tu.

dah sampai terus call EN sabki
(anak sedara MR OS)


Masa dia tengah tulis resit amik gambo le depan kaunter . pakaian tengah comey2.hahhaha



Puas la wafa mandi dalam kolam tu. yang best nya x ramai orang...kami aje.



Antara Chalet2 di situ. comel2 aje



Selfie dengan wardina d


Suasan dalam chalet. kualiti gambar kurang jelas sket..


Ok. next time boleh pegi lagi... 

2 comments:

anajingga said...

salam ukhwah, singgah ke sini, petang isnin. orang teluk intan rupanya,sekampung lah kita ye hihi :)

Hanie(SHMA) said...

ye ke. salam perkenalan dari saya