BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 11, 2013

Aktiviti PAPN T.Intan Bulan JUN 2013- Tema Bumi Hijau

Assalamualaikum. salam ramadhan hari yang kedua...

aktiviti untuk penglibatan ibubapa pada bulan Jun ialah bertemakan Bumi Hijau. setiap ibubapa kene bawa 1 pokok yang telah di undi..
Kami dapat pokok tahi ayam..

Ok dah terbayang pokok ni


(gambar dari Google)

Hari jumaat bila cari pokok ni x da. dia kata pokok yang ini


(gambar dari Google)

Ish biar betul. siap lagi cakap ngan tokey kedai tu..bukan saya rasa lain...dia kata betul la ni.. pergi la survey tmpt lain... yes..memang betul la gambar yang kedua tu pun tahi ayam gak..huhuhuh tu la hani bukan nya tau nama2 bunga ni.. yang tau bunga yang atas tu jer...bila kering jer bunga tu boleh buat benih... beli la dalam 9 pokok. kalo 1 pokok macam x meriah plak...

Sebelum bergotong royong..Bergambar dulu depan PAPN dengan pokok2 nya sekali.. X berapa nmpk sangat sebab jauh...Lepas tu suami hani kene bagi ucapan sket sebelum buat aktiviti..


Lepas kata2 ucapan semua pergi tempat yang dah di asing2kan..Suami hani dapat tempat kat belakang. kene potong buluh dan buat  taman...DAlam taman tu tanam pokok2 herba dan buah2an..Dan yang ni group yang lain tanam pokok bunga2. 

Alhamdullilah akhirnya siap. kat taman belakang x snap pun. tapi memang cantik bila dah siap...
* hani kene datang juga..bosan giler..bukan boleh buat apa...
Suami hani la..dia suruh dtg juga...kalo x dia x mo pergi...eeee geram btul..kita dah ckp awal2..kalo datang x buat apa pun. baik kemas umah dan jahit apa patut...huhuhuhu

0 comments: