BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, November 20, 2009

09.11.09

Apa makna bg 09.11.09 tu yer....

bg hani memang bermakna....memang manis dalam hidup sebagai ibu...
alhamdullilah hani selamat melahirkan baby girl pada 9hb nov...
lahir NORMAL, berat 2.58kg...

8.NOV.2009
pihak spital suruh masuk wad kalo x turun tanda2 besalin...lepas pegi pasar tani terus g spital...
smpi spital daftar masuk...

9.NOV.2009
pukul 6.15 doktor masuk kan ubat...masa tu bukaan baru 1cm.doktor kata x bleh bangun selama 1 jam...so duduk terbaring je laa..
dalam pukul 8 lebih dah terasa sakit 10 minit..
sakit nyer macam sengugut...
pukul 10 lebih plak mula terasa sakit kontraksi 5minit...aduhai...sakitnyer...
pukul 12.30p.m doktor check...baru buka 2cm...huh...lambatnye buka...sabar jer laaa...dari labour room terus tukar wad antenatal....masa tu sakit sangat sakit...makan tghari pun x lalu..dok terlantar jer la kat wad...kurangkan sakit baca doa2 yg mengurangkan sakit...

pukul 3 lebih hani termuntah kat katil...heheh..x sempat nk g bilik air...staff nurse terkejut coz hani muntah...diorg ada tny..doktor ada bg injection or ubat ker...pastu hani ckp ler x bg apa2 selain ubat pg td jer...nurse kat situ suruh puasa dan pukul 8p.m diorg nk check jantung baby...kalo jantung baby x ok diorg terus wat pembedahan kecemasan...lagi satu faktor sebab air ketuban hani kurang..aduh...terasa dipanah petir bila dgr macam tu....

dalm kesakitan menunggu nk check jantung...dah ada tanda keluar darah dan lendir...hani tny la nurse...saya ada kuar darah dan lendir...diorg ckp tu blum lg...tanda awal..aduh..lama lg ker..

sian kat husband ku...dia sanggup tunggu...mana x nyer...kekadang terasa nk marah sebab dalam sakit dia wat lawak...

mak ada call...hani ckp pun macam dah x larat..dari suara beckp pun mak sedih jer...mak amik keputusan yg dia nk g teluk intan tgk anak nyer yg bertarung kesakitan...thanks yer mak sanggup dtg...

pukul 6.45ptg darah byk keluar...lenjun kain ngan katil...
hani mula bg tau nurse...darah saya kuar byk la...nurse mula check...bukaan dah 8cm...apa lagi...diorg amik kerusi roda terus bawa hani pegi ke labour room...smpt gak message ngan hubby yg hani dah masuk l.room...smpi l.room dlm pukul 8pm nurse ckp ada 2 jam lagi nk buka 10cm...1 cm sejam...APA....lagi 2 jam....hani dah x tahan time tu..sakit tuhan jer tau...hani ckp la kat nurse....saya dah x thn la nurse...terasa nk teran...nurse tu faham dan mula mengajar teran....
tetiba terasa benda kat bhgn bawah..saya ckp kat nurse..ada terasa la benda kat bhgn bawah...nurse ngan doktor tgk dan mula nmpk kepala baby....diorg paksa teran lagi..dan lagi....akhirnya keluar la putri sulung ku..alhamdullilah besalin pukul 8.35p.m..
pukul 11 mlm baru kuar dari labour room....tgk mak abah ngan hubby ku ada....baby ku kene thn kat wad sebab oligo(air ketuban kurang)..3hari juga la kene thn...
5hari kene duduk kat wad sebab b/p hani tetiba naik...

ni la experience melahirkan NUR WAFA QISTINA BT KHAIRUDDIN......
ALHAMDULLILAH....

2 comments:

~ n i e d a * l i e s z m a ~ said...

thniah honey...x sbr nak tgk NUR WAFA QISTINA,,~

-fiexa- said...

congrates hani.
:)